Vaše metrologie na klíč

Multisenzorová technologie se stává ještě flexibilnější

ScopeCheck® FB společnosti Werth Messtechnik je nyní k dispozici s jednou, dvěma nebo třemi nezávislými senzorovými osami. Multisenzorová technologie je dokonale integrovaná a lze ji tedy používat bez omezení a bez časově náročných výměn senzorů. Každý snímač je namontován na vlastní Z pinole; parkovací polohy jsou mimo měřicí rozsah. Například patentovaný multi-senzor, který se sestává z Werth Zoom, Werth Laser Probe a konvenční sondy na otočně sklopném kloubu, může být doplněn patentovaným Werth Fiber Probe® 3D na třetí pinole. S rozsahy měření od 530 mm x 500 mm x 350 mm do 2130 mm x 1000 mm x 600 mm je tato řada přístrojů ideální pro měření širokého rozsahu i větších obrobků.

Multisenzorové měření se zpracováním obrazu a Werth Zoom (vlevo), konvenční sonda na otočném / sklopném kloubu (uprostřed) a liniový senzor chromatického ostření Werth CFL (vpravo) na ScopeCheck FB (© Werth Messtechnik)


Stejně jako téměř všechna zařízení Werth může být i ScopeCheck FB® vybaven flexibilní rotační / otočnou jednotkou. Nová osa obsahuje speciální technologii ložisek, díky níž je vhodná pro velké a těžké obrobky. Otočné / sklopné jednotky zlepšují přístupnost obrobku a lze je snadno namontovat jako příslušenství v jakékoli orientaci. Jedním z prvních uživatelů nového zařízení je poskytovatel služby externího měření Messtronik Weißer. Messtronik využívá ScopeCheck® FB, který má tři senzorové osy a jedinečnou kombinaci rotační / sklopné jednotky a liniového senzoru chromatického ostření Werth CFL.

11.05.2021