Vaše metrologie na klíč

Měření nástrojů In-Line

Chcete-li být úspěšní v dnešním globalizovaném prostředí s neustále se zvyšujícími náklady je absolutně nevyhnutelné docílení nejvyššího standardu kvality. K doplnění high-end brousících strojů nabízí Werth Messtechnik GmbH, nové strojní řešení pro vysoce přesné měření nástrojů až do průměru 300 mm a to i s vyloučením nutnosti obslužného personálu, který může být zcela nahrazen robotickými manipulátory. Po importu souboru pro zpracování dat, lze měřit kliknutím na požadovanou vlastnosti jako tvar, házení a dokonce i drsnost na čele nebo odvalovacích plochách Také je možné programování za podpory 2D a 3D CAD dat. Měřicí software WinWerth® má integrovaný programový nástroj, který je schopen  automaticky vyhodnotit veškeré obvyklé řezné nástroje včetně měření odvalovacích fréz. Software zajistí měření všech hodnot dle standardu DIN 3968.

Využitím multisenzorové technologie jako zpracování obrazu, laseru nebo kontaktních sond lze docílit opakovatelnosti menší než 1 µm v soudladu s normou VDI/VDE 2617 a nebo ISO10360. Veškeré měřicí stroje jsou navázány na standardy Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB – Národní metrologický institut Německa).

Díky patentované korekci házení je eliminována chyba házení. Výsledky mohou být odeslány on-line prostřednictvím rozhraní programu pro automatickou korekci brousícího procesu. Dnes všichni hlavní výrobci v oboru nástrojů používají tyto systémy.

24.06.2020